Thursday, August 03, 2006

yarın benim için önemli bir gün.doğum günüm.ama eskisi gibi değil artık.heyecanlanmıyorum bile.eskiden 1hafta öncesinden söylenmeye başlardım.milletin başına kakardım.ama bu yıl böyle değil.aslında açıkça söyleyebilsem hissettiklerimi...ama kendime bile söyleyemiyorum ki.hatırlamak istemiyorum.kendimi cezalandırsam,bu doğum günümde kimse beni hatırlamasa,kutlamasak...belki bu vicdan azabıdan kurtulurum o zaman.ama bunu haketmiyorum.geçmiş geçmişte kaldı ve onu unutmalıyız bazen.çünkü unutmazsak sürekli beynimizde döner içimizi kemirir.ben bu yıl geçmişteki tek büyük yanlışımı temizlemek için uğraştım.ve bana çok yardımcı oldular.sürekli anlayış gösterdiler.böyle oldukça ben daha çok üzüldüm.ama üzdüm.gerçekten üzdüm ve bunu bir daha asla yapmam.belki bu yazıyı onlar okumayacak.ama burdan onlara teşekkür etmek istiyorum ben.anneme ve babama.onlar gerçekten iyi birer model.hatta gördüklerim arasında en iyileri.onları çok çok çok seviyorum.işte bunları söylemek istedim.belki günah çıkartma.belki de size çocukça gelebilir ama ben böyleyim ve bunları yazmak istedim.hala çocuğum ben.ve galiba hep böyle kalıcam.hoş bundan pek de rahatsız değilim=)işte benim hem böylesine çocuk hem de böylesine büyük olmamı sağlayanlar onlar ve herşeyin en iyisini hakediyorlar.ama ben sadece onlara burdan teşekkür edebiliyorum şimdilik.ve bilmeyecekleri bir teşekkür.belki bir gün bu yazıları onlara da okutacak cesaretim olur.olsun.bilmeleri birşey değiştirmezdi zaten.onlar yine onlar olurdu ben yine ben olurdum.bizde teşekkürlerin,özürlerin geçerliliği yoktur çünkü.sadece davranışlar vardır.davranışlar senin teşekkürün ve özründür.ve bence bu en doğrusudur.mesela herzaman demişimdir, seni seviyorum demek sevgi belirtisi değildir bence.seni seviyorum demektense öpmeyi tercih ederim=))bana bunu öğrettiler ve ben de davranışlarımla hep göstermeye çalıştm insanlara sevgimi.seni seviyorum demedim veya en yakın arkadaşımsın sen,kankamsın demedim.öyle davrandım sadece.ama yine de bunu duymak isteyen varsa gelsin.söylerim=)gocunmam.ama ne kadar etkisi olur bilemem=)işte böyle.ben böyleyim ve beni böyle sevenlere teşekkür etmek istedim bu doğum günümde.ben bir hediye veriyim dedim.benim sevgim hediyeyse sizin için, tüm sevgim sizinle arkadaşlar.sizi çok seviyorum.

3 comments:

Anonymous said...

doğum gününde heyecanlanma işini bende bir kenara bıraktım artık ki bence bunun tek bir açıklaması var, büyüyoruz bea:)

bir daha hiç bir doğum günümde annemin evi baştan aşağı süslemeyeceğini, eski gurbetçi hayatımdaki alman kreş arkadaşlarımı evime çağırıp sürpriz bir parti hazırlamayacağını onlarca hediye almayacağımı biliyorum. hoş o zamanlar doğum günümün benim için tek bir materyalist anlamı vardı, hediye hediye hediye....

ama annemin o gün yine en sevdiğim yemeği pişireceğini, elinden gelirse bir pasta yapacağını hatta tepesine bir mum dikeceğini, muhtemelen bana aldığı yeni tişörtü üstüme giydireceğini ve bana sıkı sıkı sarılacağını biliyorum. sonra da saatlerce ikimizin mutfakta sohbet edeceğini.

işte en çok da bu acı veriyor di mi? onlara karşı ne kadar büyük bir hata işlemiş olursan ol yine aynı gülümsemeyle içini ısıtabiliyorlar hatta belki de en güzel intikamı alıyorlar.
"mustafa hakkında herşey" filminde şerif sezer'in bir lafı vardı, ağladığım ender sahnelerden birisidir,
"senden nefret ettim...ama ne yapabilirim ki, seni ben yarattım...günahın da benim, sevabın da..." (spoiler: mustafa nın filmin finaline doğru annesiyle mutfaktaki diyaloğu)
bence bu herşeyi özetliyor...

onun için belki de (sağlıktan da önce) tek birşeye şükretmek lazım,
"bir doğum günümü daha onlarla geçirebileceğim!"

"geçmiş geçmişte kaldı ve onu unutmalıyız bazen.çünkü unutmazsak sürekli beynimizde döner içimizi kemirir."
hah şunu bileydin diyesim geldi birden de sen bunu zaten bana hep sölüyodun ama sonunda başardım haberin olsun:)

senin biz dostlarına karşı neler hissettiğini biliyorum kısmen ki bence bu yazının en güzel tarafı bunu hatırlatabilmen.. üzgünüm ama bende ne yazık ki böle şeyleri zaman zaman hatırlandırılmak isteyenlerdenim. çok yanlış birşey bu sana göre ama ne yapayım değiştirmem lazım heralde bu huyumu suyumu:)

"seni seviyorum demek sevgi belirtisi değildir bence.seni seviyorum demektense öpmeyi tercih ederim=))"
bu lafına karşılık ben de sana doğum günü hediyesi olarak şarkı sözü yazayım bari:)

love needs its martyrs
needs its sacrifices
they live for your beauty
and pay for their vices
love will be the death of
my lonely soul brothers
but their spirits shall live on in
the hearts of all lovers

doğum günün kutlu olsun nehircim...

Anonymous said...

insanlar hata yapmadan doğruları bulamaz.önemli olan yaşadıklarımızdan ders almak...şimdi sen o olayı geçen senede bırak ve unut.

04.08.1987 minicik bir bebiş hepimize bir armağan gibi...
04.08.2006 sevgi dolu, hem çocuk hemde kocaman bir insan ama herşeyden önce çok iyi bir dost. canımsın.seviyorum seni uleenn. :))

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN.

Özgür Ulutaş said...

we're all angels with one wing, we need friends to fly. i'll always want to be your other wing, when you want to fly.

happy birthday :)

ps. neden ingilizce yazdım bilmiyorum galiba son zamanlarım türkçesiz! hatta şimdi yazarken yabancı dilde birşey yazıyorum gibi hissediyorum :)